Er is mogelijk ‘slechts’ gesjoemeld voor 93.000 euro

Van wit konijn tot zwart schaap.

Misschien was El Kaouakibi dan toch de geniale politica zoals ze ons door Bart Somers (Open Vld) werd gepresenteerd. Of ze sjoemelde of niet, of ze het slachtoffer is van een karaktermoord door de media of niet, Sihame kende/kent verdomd goed de regels en de achterdeurtjes van het politieke spel. Ze heeft (ongewild) zonder meer een en ander aan het rollen gebracht.

Hoe is het mogelijk dat er zo weinig controle was/is bij de partijfinanciering? Hoe is het mogelijk dat er zo weinig controle was/is bij de subsidies die zij uit ieders zakken wist te slaan? Hoe is het mogelijk dat er helemaal geen controle is wanneer een parlementair zich ziek meldt? Maandag gaat het Vlaams parlement alvast dat laatste tegen het licht houden. Sihame El Kaouakibi zit al een halfjaar zwaar ziek thuis, althans dat moeten we geloven. Het belet haar alvast om nog eigenmondig te reageren. Zo kennen we de welbespraakte politica niet.

Ondertussen draait het mediacircus rond haar persoon op volle toeren. Hebben haar advocaten gelijk als dat mevrouw El Kaouakibi beschadigt? Ja. Maar waarom bedienen ze zich dan van diezelfde media? Waarom komt Vande Lanotte ten tweede male voor de pers met een (halfslachtig) verweer. Hij beschuldigt pers en politiek van voorbarige conclusies en karaktermoord, maar doet ondertussen hetzelfde. Bewindvoerder Annemie Moens had vastgesteld dat in twee jaar tijd 450.366 euro aan subsidiegeld van de vzw naar vennootschappen van El Kaouakibi vloeide. “Ze schreef het niet letterlijk, maar iedereen heeft het wel zo verstaan: er is 450.000 euro afgewend en in de zak van mevrouw El Kaouakibi beland”, zei Vande Lanotte.

We kunnen alleen maar vaststellen dat er heel veel vragen zijn in het dossier van het wit konijn. Is de keuken die geïnstalleerd is in Point Urbain echt de keuken die betaald is met subsidiegeld voor Let’s Go Urban, of staat die keuken nog gewoon ingepakt? Deed El Kaouakibi aan zelfverrijking en het afwenden van subsidiegelden? Wie heeft de facturen vervalst? Is er 450.000 euro doorgesluisd naar een andere rekening of ‘slechts’ 93.000 euro? En vooral, krijgt Sihame El Kaouakibi straks een eerlijk proces? Of hebben we noch de media, noch een proces nodig om ons een mening te vormen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More