Er is een vaccin

Duitsland en België worden in juni al het proefkonijn voor een vaccin van het Duitse laboratorium CureVac.

Eerder meldden we dat Donald Trump 1 miljard dollar zou hebben geboden aan het Duitse bedrijf CureVac om een vaccin tegen het coronavirus exclusief te kunnen aanschaffen voor de VS. Maar dat oneerbaar voorstel is toen niet doorgegaan. Dat Trump wel op het juiste spoor zat, bewijst nu de aankondiging van CureVac om in juni, ten laatste juli, te willen starten met een klinische studie in België en in Duitsland.

Men zal op volwassenen gaan testen die in goede gezondheid zijn en die niet aan het coronavirus zijn blootgesteld. Vervolgens zal men mensen volgen die wel met het coronavirus te maken hebben gehad en tot slot ook ouderen, die een groter risico lopen. Men wil types antilichamen bestuderen en leren begrijpen wat de immuunreactie is. CureVac focust zich op het Messenger-RNA. Wanneer men dat injecteert in het organisme van een patiënt wordt het immuunsysteem gestimuleerd om zelf de therapeutische proteïnen voort te brengen. 

CureVac beweert dat ze op dit moment drie mogelijke vaccins hebben die kunnen getest worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More