Er bestaan nu ook drones die ramen van wolkenkrabbers wassen (video)

Als er drones bestaan die een biertje kunnen grijpen en brengen, waarom dan ook niet drones andere lastige klusjes laten doen?

Maak kennis met Aerones, oftewel de vliegende wasserette.  Ramen wassen van wolkenkrabbers of het reinigen en onderhoud van windturbines is geen job zonder gevaren. En waar vind je nog echte mannen zonder hoogtevrees? Daar hebben deze drones geen last van.  Zij kunnen bijvoorbeeld ijs van de rotorbladen afhalen, wat de capaciteit verhoogt van de windturbine. Ramen wassen gaat met de Aerones volgens een woordvoerder van de producent maar liefst twintig keer sneller dan door mensenhanden. Dit gebeurt allemaal dankzij de rollers, gemaakt van spons.

Niet alleen dat: een brandje blussen dat plaatsvindt op zeer grote hoogte lijkt opeens niet meer onoverkomelijk, mits het niet hoger is dan 350 meter. Want hoger reiken de slangen die de drones van water voorzien niet. 

De traditionele glazenwassers hebben er een stevige concurrent bij.

 

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More