Engeland opent vandaag de deuren naar het rijk van de vrijheid

Naast de pubs en winkels gaan in Engeland ook de kappers en sportscholen weer open.

En of ze in Engeland blij zijn met de Brexit. Terwijl von der Leyen zich nog zit af te vragen waarom de farmabedrijven haar contractueel in de zak zetten en Charles Michel haar stoel afpakt in Turkije, kondigt de premier van het Verenigd Koninkrijk met enige trots aan dat naast de pubs en winkels vandaag in Engeland ook de kappers en sportscholen weer open mogen. Tot ten minste 17 mei mogen pubs en restaurants wel alleen buiten serveren.

Engeland deed wat Europa niet kon: alles dichtgooien en vaccineren, vaccineren, vaccineren. Zelfs al hebben ze een variant die naar hen is genoemd – die volgens onze experten nieuwe maatregelen eist – het sterftecijfer is op het eiland met 95 procent gedaald vergeleken met de piek van januari. De besmettingen zijn met 90 procent afgenomen.

Meer dan de helft van de Britse volwassenen heeft een eerste prik gehad. Zondag werden er slechts 7 doden geregistreerd. Johnson zei dat hij stapsgewijs een einde aan de lockdown wil maken en dat hij ernaar uitkijkt om een biertje te kunnen drinken op een terras. Dat laatste horen we onze Vandenbroucke en Facon nog niet zeggen. Alhoewel, een Chocomel kan ook smaken op een terras.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More