Engeland maakt zich belachelijk

Boris Johnson verliest stemming.

De flamboyante Jonhson had blijkbaar wat te hoog van ‘den Tower’ geblazen.

Zijn dreigement, zoals we eerder in Pnws meldden, om iedereen die tegen hem was uit de partij de zetten, heeft een omgekeerd effect gehad.

Maar liefst 21 leden van zijn eigen conservatieve partij stemden een ‘no deal’. De ‘aye’s (de wel gekende Harry Potter-achtige manier waarop ze in het Britse parlement ‘ja’ zeggen) werden een ‘ai-ai’ voor Johnson.

Harry Potter is overigens niet eens zo’n slechte vergelijking. Elke toverformule om de Brexit er tot hier toe door te drukken, faalde. Nadat Patrica May als een soort afgeleefde heks afdroop, komt nu ook mystic Johnson in de problemen.

Op nieuwsbeelden was te zien hoe conservatief Philip Lee letterlijk naar de overkant verhuisde in het Lagerhuis. Met deze actie, die wij hier in Vlaanderen kennen als een Anciaux-ke, werd op een pijnlijke manier duidelijk dat een oplossing voor het hele Brexit-verhaal stilaan zo goed als onmogelijk is geworden.

Benieuwd of Johnson zijn eerdere dreigementen hard zal maken en iedereen die tegen hem was, buiten zal gooien. Het goede nieuws is dat we ons niet langer alleen voelen in onze politieke onnozelheden.

To say aye, or not to say aye, that is the question.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More