En toen waren ze plots met dertien vrouwen

Openbaar ministerie voegt extra getuigenissen van vier vrouwen toe aan het strafdossier van De Pauw.

Vandaag is er de inleidende zitting van het proces De Pauw waarop de datum van het eigenlijke proces zal bepaald worden. Inhoudelijk gebeurt er vandaag weinig, de beide partijen leggen hun conclusies neer. Noch De Pauw, noch de 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stellen, zullen aanwezig zijn. Hun aanwezigheid is ook niet verplicht.

Veel nieuws valt er dan ook niet te rapen, tenzij het feit dat het niet langer om negen vrouwen gaat, maar om dertien. Het Openbaar Ministerie neemt de getuigenissen van vier vrouwen – die zich geen burgerlijke partij stelden – mee in rekening tijdens de rechtszaak. Het gaat om vier onbekende vrouwen die bij producties van De Pauw achter de schermen werkten.

Bedoeling is om de zaak nog voor de zomer te behandelen. Het is ondertussen drie jaar en twee maanden geleden dat Bart De Pauw met zijn videoboodschap kwam. Hij riskeert twee jaar cel en 2.400 euro boete wegens “belaging en elektronische overlast”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More