En toen liep de lucht uit de ballonnen van Anthony De Clerck

Wie naar de website van Dovesco gaat, kan een mooie getuigenis van Bart Van Nuffel van Belbal lezen. Dovesco is het investeringvehikel van de familie van Jan De Clerck. Aan het roer Anthony en Gregory De Clerck.

De toen elfjarige Anthony De Clerck, zoon van Beaulieu-baas Jan De Clerck, werd in 1992 ontvoerd. Vandaag is hij een succesvol zakenman.

De familie – lees: Jans zonen Gregory en Anthony De Clerck – diversifieerde in vastgoedontwikkeling (bedrijvenparken en alternatieve energieprojecten) en in durfkapitaal. Dat laatste gebeurt via de investeringsmaatschappij Dovesco.

Belbal staat vandaag bij Dovesco bij de afgesloten dossiers. In 2020 heeft Belbal zowat 130.000 euro winst gemaakt. In 2019 was er nog verlies.

Dovesco werd medio 2014 opgericht. In 2019 (de laatst gekende cijfers) werd een verlies van 2 miljoen euro geleden. De aandelen worden aangehouden door Domo Investment Group en Jan.

Volgens het jaarverslag van de raad van bestuur was dat verlies te wijten aan ‘de volledige afwaardering van de aandelenparticipatie in Belbal’. Ook de achtergestelde lening werd afgewaardeerd en er waren ‘juridische kosten’. Volgens Dovesco was het een eenmalige en uitzonderlijke gebeurtenis.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More