En plots lag de rijschoolinstructeur te snurken…

Pano (VRT) heeft de zogenaamde ‘turbotheoriescholen’ onderzocht, vaak Nederlandse bedrijven die je beloven (met 100% slaagkans) te doen slagen in het theorie-examen. Niet door je de wegcode te laten begrijpen maar door je trucjes te leren om het juiste antwoord te kiezen.

Daarnaast onderzochten ze of je bepaalde attesten kan kopen om een voorlopig rijbewijs te halen. Van een minimum aan rijvaardigheid is dan ook geen sprake. De uitzending is vanavond te zien op VRT.

Toeval of niet: vandaag kregen we op de redactie van P-Magazine een straf verhaal binnen van een jonge vrouw die in Brussel rijles volgde. Onze lezeres: “Op een bepaald moment hoorde ik gesnurk. En warempel, mijn instructeur was in slaap gesukkeld.” Onze lezeres geeft aan dat ze eens goed remde om de man van Marokkaanse origine wakker te maken.

Een andere keer was de man volop aan het bellen. “In het Arabisch. Hij had geen interesse in wat ik deed. Ik kon het natuurlijk ook zien als een groot vertrouwen in mijn rijkunsten.”

Toch liep het verhaal niet zo goed af. “Mijn instructeur vond dat ik te agressief reed en wilde niet meer met mij op pad. Gelukkig kreeg ik dan een andere instructeur die meer interesse had in wat ik deed.” De vrouw heeft haar opleiding daar kunnen afmaken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More