“En de prijs ‘grootste hypocriet van het land’ gaat naar…”

Er zijn tegenwoordig wel wat politici die het een heel klein beetje uithangen, maar deze meneer van het blauwe clubje spant toch wel de spreekwoordelijke kroon…

‘t Is nogal een kerel, die burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD). Deze week foeterde hij keihard op overtreders van de coronaregels. Hij volgde de visie van De Croo: als een klein deel van de bevolking de regels overtreedt tijdens de feestdagen, dan zal het nog een lockdown (ook al wordt het niet zo genoemd) van lange duur worden.

Hij jammerde in ‘Het Nieuwsblad’ dat hij zelf een bungalow had geboekt in de Ardennen, maar dat het niet zal doorgaan vanwege corona. Iedereen moet tijdens de feestdagen in zijn of haar eigen kot blijven. De politie zal in Oostende streng toekijken, en optreden met ijzeren hand. “Ook de oma die even over de vloer komt omdat ze haar kleinkinderen nog een wou zien, zal een boete krijgen”, aldus de burgervader van de kuststad.

Maar… Sinterklaas bracht Bartje wel mooi zélf door met zijn kleinkinderen. Dat postte hij zelf op zijn Facebook, en dat heeft nu, na zijn krasse uitspraak, bij heel wat mensen een bijzonder wrange smaak: woorden als ‘hypocriet’ en ‘paljas’ worden niet geschuwd.

 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More