En de populairste smartphone ter wereld is…

Onderzoeksbureau Strategy Analytics zocht het uit. Wereldwijd werden in het eerste kwartaal van dit jaar 345 miljoen smartphones verkocht. En wat blijkt? De iPhone X is in die periode de meest verkochte smartphone ter wereld. We wisten al dat Apple goede cijfers kon voorleggen, maar dit hadden analisten niet verwacht.

Onderstaand lijstje is gebaseerd op wereldwijde verkoopcijfers van het eerste kwartaal van dit jaar. We moeten ook nog wel meegeven dat de Samsung Galaxy S9 niet het volledige eerste kwartaal beschikbaar was.

  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 8
  3. Apple iPhone 8 Plus
  4. Apple iPhone 7
  5. Xiaomi Redmi 5A
  6. Samsung Galaxy S9 Plus

Apple domineert het lijstje met de iPhone X als prijsbeest. Het toestel werd zo’n 16 miljoen keer verkocht. Dit wil echter niet zeggen dat Apple de markt domineert ten opzichte van Android-toestellen. Meer dan tachtig procent van de markt is in handen van Android. Logisch natuurlijk: er zijn veel meer verschillende Android-smartphones dan iPhones. Zo brengt Samsung jaarlijks alleen al meer dan twintig verschillende modellen uit.

Het is wel meer dan duidelijk dat Apple nog steeds weet hoe het zijn iPhones aan de man moet brengen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More