EMA in spoed bijeen over coronavaccin AstraZeneca

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) bekijkt maandagnamiddag of er een nieuw advies moet komen voor het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Dat wordt gemeld door de VRT en overgenomen door De Standaard.

Al tien landen zijn gestopt met het toedienen van dat vaccin omdat er verschillende gevaccineerden na hun inenting tromboseklachten kregen.

Het gaat onder andere over Denemarken, Nederland en Oostenrijk. De landen zelf benadrukken dat de opschorting tijdelijk is en dat er bijkomend onderzoek gedaan wordt.

België blijft het vaccin voorlopig wel toedienen omdat er volgens de instanties geen echt bewijs is dat er een verhoogd risico is op trombose. In België zijn er twee meldingen van bloedklonters. Dat maakte het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zaterdag bekend.

EMA besliste na het spoedberaad om dat advies uit te stellen tot donderdag. Als dat advies wordt aangepast, zal ook ons land van strategie veranderen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More