Els Ampe vindt geen medewerkers (die willen blijven)

“We zijn blij dat we daar weg zijn.”

Els Ampe is een specialleke. Tijdens de verkiezingen van een nieuwe voorzitter voor Open Vld haalde Ampe meermaals het nieuws met videoboodschappen die vooral één doel hadden: opvallen. Zij zag zichzelf als leider van het land, we leefden in een lockdowndictatuur, noemde de lockdown tegelijk ook vakantie en we baseerden ons op fake news. Haar filmpjes – die getuigden van een absoluut gebrek aan redenaarstalent – maakte ze nu eens thuis, dan weer ergens in een wei. Bovendien lapte Ampe de blijf-in-uw-kot-regel aan haar laars en trok naar zee. Ook van Ranst moest eraan geloven, hij zou volgens Ampe  alleen maar een carrière voorbereiden als politicus van PVDA. Van Ranst reageerde daar toen behoorlijk stevig op: “Mevrouw Ampe, dit is waarom ik nooit aan politiek wil doen op dit niveau. Povere dossierkennis, gezondheidsgevaarlijke propaganda, en laffe persoonlijke verdachtmakingen. Ik zou graag willen zeggen ‘plus est en vous’, maar daar ben ik niet zeker van.” Hij noemde haar even later zelfs een “aandachtshoer”.

Ampe haalde het (uiteraard) niet bij de voorzittersverkiezing van Open Vld, maar heeft wel een zitje in het Vlaams Parlement. In volle verkiezingsstrijd raakte ze haar medewerker kwijt die al zés jaar bij haar in dienst was. Haar opvolgster hield het net geen maand vol. En ook de volgende stapt midden juni op. Ampe heeft daar uiteraard een verklaring voor en wijt het aan het feit ze bij de aanwervingen in volle coronacrisis haar medewerkers niet zelf kon ontmoeten.

Bij de medewerkers horen we echter een ander waarheid. Zij willen er liever niet over uitweiden, maar “ze zijn blij dat ze daar weg zijn.” In Het Nieuwsblad lezen we dat Ampe te veeleisend is voor haar medewerkers: “Wij hebben altijd medelijden met die collega’s. Als parlementair medewerker kan je geen opslag krijgen, maar als je voor haar werkt, denk je wel elke minuut van de dag dat je er een verdient.” Bovendien – zo zeggen ze – jagen haar negatieve, populistische boodschappen waarmee ze uitpakt op haar sociale media iedereen weg.”

Wanneer je de Twitter-filmpjes van toen nu herbekijks – met wat we nu weten – krijg je spontaan een brede glimlach , fronsen de wenkbrauwen en schud je vol ongeloof het hoofd.

Even nagenieten?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More