Elon Musk wil naar Mars

In Texas werd het SpaceX-ruimtetuig voorgesteld waarmee we naar de maan of naar Mars kunnen vliegen.

Elon Musk, de man achter Tesla, ontvouwde zijn dromen. Volgens Musk zouden de eerste proefvluchten over één of twee maanden plaatsvinden. Klinkt als dromen. Want voorlopig zien we alleen prachtig computergegenereerde beelden van een zilveren  ruimtetuig met zelfs een basis op de maan.

Daarnaast zien we een zilveren ding met overgewicht dat lijkt op een graansilo,dat volledig op zichzelf lijkt te staan met onderaan een man in een ruimtepak. Niet erg wetenschappelijk geloofwaardig en totaal niet te vergelijken met de slanke proefraketten die het bedrijf tot nu toe lanceerde.

Het schip is bijna 50 meter hoog en 9 meter breed en doet ons denken aan de science fiction-tuigen van de animatiereeks ‘Thunderbirds’.

De raket zou voorlopig ook nog maar 20 kilometer hoog kunnen vliegen, maar over 11 maanden zouden dat er 200 moeten zijn, waardoor het de naam ruimtetuig krijgt, volgens Musk.

SpaceX zou 100 mensen kunnen vervoeren en herbruikbaar zijn.

‘Iets’ zegt ons dat we nog niet meteen op Mars gaan zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More