Elmer Fudd jaagt voortaan niet meer op Bugs Bunny met een jachtgeweer (video)

Elk kind uit de jaren 80 is opgegroeid met de legendarische tekenfilmfiguren van Looney Tunes.

Bugs Bunny, Tweety, Daffy Duck, Sylvester, Roadrunner, Speedy Gonzales: stuk voor stuk leuke boeiende personages met hun eigen karaktereigenschappen, gebreken en oneliners. De streamingservice HBO Max heeft ondertussen de cartoonfilmpjes van weleer een tweede leven ingeblazen.

Maar hier en daar zijn er wel kleine aanpassingen gebeurd, tot groot ongenoegen van de vele Looney Tunes-fans. Zo zal je nooit of te nimmer nog de eeuwige klunzige jager met een spraakgebrek – Elmer Fudd – met een geweer in zijn handen zien. In plaats daarvan jaagt hij nu op zijn eeuwige aartsrivaal Bugs Bunny met een zeis.

“Vuurwapens zijn uit den boze, maar we bannen niet het typische cartoongeweld”, aldus Peter Browngardt, de producer van de tekenfilmreeks. Ah, een arme Bugs Bunny kelen met een vlijmscherpe zeis mag, maar wat hagel in zijn pluizige reet schieten dus niet? Gekke Amerikanen.

Een jager zonder jachtgeweer is trouwens als een tekenfilmkonijn zonder wortel in zijn poten, iets klopt er niet. Maar dat is nu de tijd waar we eenmaal in leven.

Het is niet de eerste keer dat HBO Max een drastische beslissing neemt, gebaseerd op een politieke correcte beslissing. Zo hebben ze Gone With The Wind even verbannen naar de digitale prullenmand tot nader order wegens racisme.

Geef toe, “Kiww da wabbit with a scythe!”, het klinkt gewoon niet.

 
 
 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More