Elise Mertens sneuvelt in achtste finale Australian Open

De meeste dromen zijn bedrog.

De Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27) had twee sets nodig (6-7 en 5-7) om Elise Mertens (WTA 16) naar huis te spelen. De Limburgse durfde luidop dromen van een grandslamzege, maar Muchavo heeft Elise wakker geschud en haar weer op haar nuchtere pootjes gezet.

Mertens blaakte nochtans van het zelfvertrouwen en de wedstrijd begon meer dan hoopgevend. De Tsjechische had aanvankelijk geen antwoord in huis op het secure spel van de Belgische nummer één in het vrouwentennis. In een mum van tijd liep Mertens uit naar een 4-0-voorsprong. Maar dan ging het fout. De angst om te winnen?

Muchova keerde terug tot 5-5. Mertens ging veel onnodige fouten maken. De twijfel kroop in het hoofd van Mertens, bij de Tsjechische groeide het vertrouwen.

Toch hielden beide speelsters hielden elkaar nadien in evenwicht, tot Mertens, bij een 5-5-stand, haar opslag andermaal uit handen gaf. Boeken dicht.

Niet Mertens, maar Muchova mag naar de kwartfinales van de Australian Open. Daarin neemt ze het op tegen Ashleigh Barty (WTA 1) of Shelby Rogers (WTA 57).

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More