El Kaouakibi vergat haar inkomen aan te geven

De blunders en toevalligheden stapelen zich op.

Het wit konijn werkte eigenlijk een beetje in het zwart. Het Vlaams parlementslid – in een vroeger leven lid van Open Vld – vergat haar 3.300 euro netto per maand aan te geven aan de fiscus. Dat was (niet slecht) wat ze verdiende in 2019 als directeur bij de Let’s Go Urban, een organisatie die kansarme kinderen ondersteunt. Let’s Go Urban is opgericht met één duidelijke missie, lezen we op de website: het beste in jongeren naar boven halen.

Volgens het Rekenhof had El Kaouakibi haar loon moeten aangeven, ook als ze op het moment van haar eedaflegging al ontslag had genomen. Toegegeven, het is een beetje het kopke erbij houden wanneer je een politiek mandaat krijgt, maar van een rising star die elke achterpoortje in de wetgeving kent, zou je toch mogen verwachten dat zoiets ‘vergeten’ niet zou mogen. Politieke mandatarissen zijn verplicht om jaarlijks hun mandaten en beroepen, maar ook hun vermogen over te maken aan het Rekenhof. Bij al haar vennootschappen gaf Sihame ‘onbezoldigd’ door, ook bij LGU.

Doch, volgens de omstreden audit van de stad Antwerpen werd er in 2019 echter 40.829 euro loonkost uitgekeerd aan haar, voor de periode van januari tot mei. Daarna nam ze ontslag als directeur, omdat het niet te combineren was met haar parlementair mandaat. “Eigenlijk had het inkomen van El Kaouakibi uit LGU in onze mandaten- en vermogenslijst moeten staan”, klinkt het bij het Rekenhof.

De zoveelste vergetelheid bij de zoveelste toevalligheid, of gewoon ‘slordigheid’?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More