El Kaouakibi nu ook verkrijgbaar als stripheld (video)

“De avonturen van Bartje en zijn poedel.”

‘Truman Trash’ omschrijft zichzelf als een ‘humoristisch en satirisch platform’. Zij brengen scherpe humor op hun website. Een genre waarvoor je in ons land bijna vervolgd wordt. Dat heeft ‘De Ideale Wereld’ onlangs mogen ondervinden. Een medewerkster van de Vlaamse overheid, afkomstig uit Somalië, werd door hen (verkeerdelijk) voorgesteld als een poetsvrouw die voor machtige witte mannen minderwaardig werk moest doen. Gevolg: de politieke wereld stond op zijn kop, vond het er over, sprak van schande. Pas wanneer presentator Jan Jaap van der Wal zijn excuses had aangeboden, ging de storm liggen en konden de machtige witte mannen, weer gewoon machtige witte mannen zijn.

Bij cartoons kunnen de makers doorgaans net iets scherper zijn. Het is duidelijk dat het om humor gaat, en zolang het niet over ene Mohamed gaat, riskeer je niet meteen om afgeschoten te worden, of het hoofd te verliezen.

Nu goed, veel vijven en zessen om een animatiefilmpje ‘poedeltje’ voor te stellen, waarin ene Bart met een poedel, die Shihame heet, gaat wandelen en twee vrolijke jongens ontmoet.

Let wel, het is maar om te lachen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More