Eindelijk is hij er: de BMW i8 Roadster (foto’s)

De auto kreeg, net als de vernieuwde Coupé, meteen een technische update.

Het is inmiddels alweer een dikke vijf jaar geleden dat BMW de concept van de topless i8 voorstelde, maar nu is hij er dan toch. Een i8 met een softtop. Het ontbrekende vaste dak wordt gecompenseerd met een versterkt voorruitframe en verstevigingselementen in de vleugeldeuren. Zo weegt-ie zestig kilogram meer dan zijn gesloten broertje. De elektrische kap heeft vijftien seconden nodig om te openen of te sluiten, waarbij er maximum 50 km/u mag gereden worden.

Ook onderhuids werd er een en ander gewijzigd. De opslagcapaciteit van het accupakket bedraagt nu 11,6 kWh, de elektromotor levert voortaan 143pk. Dat is 12pk meer dan tevoren. Op enkel elektriciteit kunt u voortaan 105km/u rijden in plaats van 70 km/u. Na een druk op de eDrive-knop kunt u zelfs tot 120km/u uitstootloos doorzoemen. Enkel op elektriciteit komt u met de Roadster 53 kilometers ver, de Coupé doet daar twee kilometers bij.

De benzinekrachtbron is nog steeds de 1.5-driepitter die 231 paardjes neerzet. Dankzij een gloednieuwe partikelfilter is die schoner geworden en ook de akoestiek werd aangepast.

Prestaties? De i8 Coupé doet de nul naar honderd-sprint in 4,4 seconden, de Roadster in 4,8 tellen. De topsnelheid van beiden is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Tot slot zijn er nog wat nieuwe kleurtjes beschikbaar. Wat dacht u van E-Copper en Donington Grey? Binnenin kunt u (enkel voor de roadster) opteren voor Elfenbeinweiss-wit-zwart. Op de C-stijlen prijkt voortaan ‘Coupé’ of ‘Roadster’.

Vanaf mei 2018 staat de i8 Roadster bij de dealer. Hoeveel-ie moet kosten, is voorlopig nog niet bekend.

1

Image 1 of 30

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More