Eigen(h)aardige foto’s van vrouwen ( Foto)

We weten het wel, maar willen we het ook zien?

Het is onderstussen de norm geworden dat vrouwen oksel- en beenhaar en ook andere haartjes scheren. Maar dat is niet altijd zo geweest. In het begin de 20ste eeuw maakte het voor vrouwen niet uit dat ze behaard waren. Het is pas vanaf het moment dat de mouwen verdwijnen en de rokken korter worden dat de Gilette van vader wordt geleend.

Het okselhaar is het eerste haar dat not-done wordt? In de jaren vijftig volgen de benen. Ondertussen laaien de discussies vanuit feministische hoek op op en vinden sommige vrouwen het bevrijdend om zich zich weelderig gaan. In 2018 kwam ene Laura Jackson met het idee van de ‘januhairy’-campagne. Jackson was het spuugzat om te beantwoorden aan bepaalde idealen en riep vrouwen op om tijdens de maand januari het scheermesje in de kast te laten.

De vrouwen steunen mekaar door harige foto’s vanzichzelf te delen. Raar maar waar, maar het idee slaat aan. We zijn een jaar verder en vrouwen aller landen laten zich volledig gaan op Instagram.

Niet voor gevoelige kijkers!

2

Image 1 of 19

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More