Eigenares kledingzaak woedend na bezoek Brusselse supermarkt

Gisteren kregen we op de redactie van P-Magazine een telefoon van een vrouw. Ze was gaan winkelen in een grote supermarkt in Oudergem (Brussel). De vrouw was niet te spreken over wat ze daar zag.

“Ik heb een klerenwinkel en heb die moeten sluiten. Het is niet meer rendabel om op afspraak te werken. Vandaag (vrijdagnamiddag,red.) ben ik boodschappen gaan doen in de supermarkt. Wat ik zag, tart elke verbeelding. Ik heb zelfs de ‘bewaker’ aan de ingang aangesproken. En weet je wat hij zei: ‘Wat kan ik eran doen. Moet ik dan de politie bellen?’” 

Volgens de vrouw had die man inderdaad de politie moeten optrommelen, want wat deed hij daar dan? De vrouw zag het: “Hij zat voortdurend op zijn smartphone te tokkelen.”

Wat heeft onze lezeres nog vastgesteld? “Het begon al toen ik een winkelkarretje wilde nemen. Geen karren te bespeuren. Ik heb geleerd dat je dan moet wachten aangezien de karren gebruikt worden als telsysteem. Hier was dat niet het geval. Mensen gingen dan maar zonder kar of mandje binnen. En de bewaker bleef maar op zijn smartphone tokkelen.” Het was dus druk in de winkel, erg druk.

Toen er een lege kar afgeleverd werd door een klant die klaar was met shoppen, kon onze lezeres binnen. “Ik was nog maar net binnen en kruiste al onmiddellijk een gezin – vader, moeder en 6 kinderen. Ik weet dat de minderjarige kinderen mee mogen, maar ik dacht dat je nog steeds alleen moest winkelen. In mijn zaak mag je wel met twee, op afspraak. Maar in de supermarkt niet.”

Dat was nog niet alles. “In het midden van de supermarkt bij de drank zag ik een man zonder mondmasker. Ik sprak hem aan en vroeg waarom hij geen masker droeg. ‘Vergeten, mevrouw.’ Het is dus niet dat hij een medische reden had. En die man kon dus zomaar binnen. Niemand van het personeel die de man ook aansprak.”

Wat de vrouw nog het meeste stoort, is dat er vandaag twee maten en gewichten zijn. “Voor kledingzaken worden strenge maatregelen genomen, maar in de supermarkten worden de mensen steeds nonchalanter.” Om nog maar te zwijgen over de horecazaken die voorlopig potdicht blijven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More