Eigenaar laat zijn bar registreren als kerk om aan lockdown te ontsnappen

Een shockeffect van goddelijke proporties, om de woorden van Frank Vandenbroucke te gebruiken.

Dat is wat deze bareigenaar uit Nottingham probeert te bereiken. Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben gezamenlijk besloten om de restricties rondom Kerstmis voor een aantal dagen te versoepelen. Er wordt benadrukt dat deze samenkomsten alleen mogen plaatsvinden bij mensen thuis, in gebedshuizen of buiten.

De musea, kappers, sportscholen, theaters en horeca kunnen, net zoals hier, nog even op hun kin kloppen. James Aspell, eigenaar van de tequilabar 400 Rabbits hoopt aan de strenge maatregelen te kunnen ontsnappen door zijn bar te laten registeren als kerk: The Church of 400 Rabbits.

Hij zal wellicht ook 400 konijnenpootjes nodig hebben voor geluk, want de kans is bijzonder klein dat er gehoor zal gegeven worden aan zijn oproep. Tenzij van boven.

“Ik besef dat het een ludieke actie is, maar als het onze wanhopige situatie meer aandacht geeft, des te beter. De horeca hier wordt unfair behandeld en we weten niet of we de maandenlange sluiting kunnen overleven. We hebben de lijst bekeken van plaatsen die wel open mogen blijven en een gebedshuis was er eentje van. Dus ja, waarom niet? In Nottingham mag zelfs de kerstmarkt vlak voor onze deur blijven doorgaan. Terwijl wij netjes dicht moeten blijven. Ongelooflijk”, aldus de gefrustreerde Aspell.

De volgende stap? “Om aanvaard te worden als gebedshuis, moet ik kunnen bewijzen dat we een congregatie hebben van minstens 20 volgelingen, dus dat is de volgende stap”, gaat de bareigenaar verder.

We kunnen de brave man al twee zeer vrome dienaressen van het huis van god aanraden om hem uit de nood te helpen.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More