Eigen schuld, of poging tot doodslag?

‘Demonstrante’ die wordt neergespoten door waterkanon, beroert de Nederlandse gemoederen.

In Eindhoven wordt een vrouw onzacht onderuit gespoten door het waterkanon van de politie. De vrouw was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, al dan niet met de verkeerde bedoelingen. In de stad was er een hevig protest tegen de coronamaatregelen. Nuja, ‘protest’, de ene noemt het een demonstratie, anderen spreken van crimineel gedrag.

Zoals dat gaat bij ‘moderne’ demonstraties, worden die uitvoerig gefilmd. Al wie een smartphone heeft, filmt het gedrag van de politie om achteraf te kunnen bewijzen dat het allemaal de schuld van de flikken is. Bovendien levert het leuke plaatjes op om straks bij het haardvuur gezellig aan de kleinkinderen te tonen.

In Eindhoven was het protest behoorlijk heftig. Er ging een auto in vlammen op, ruiten van het station sneuvelden, winkels werden geplunderd. En, er was Denisa Šťastná, de vrouw die onzacht werd natgespoten.

Volgens sommigen blijkt uit de videobeelden dat er geen enkele dreiging uitging van de vrouw. “Ze wandelde gewoon rustig voorbij, er werd van veel dichtbij – onnodig – op haar gespoten.”

Beelden van de enorme klap die ze maakte en hoe ze er daarna uitzag, gaan inmiddels rond op het internet. “Ik ga morgen aangifte doen van poging tot doodslag tegen de schutter van dit waterkanon. Ik roep iedereen die dit onrecht ziet om massaal hetzelfde te doen! RETWEET”, schrijft ene Johan ter Borgh op Twitter. Hij post zijn oproep met de hashtags ‘politiegeweld’ en ‘grondrechten’.


Ging de politie hier te ver? Of is het eigen schuld dikke bult?

Een dikke bult heeft ze sowieso. Op Facebook beweert de vrouw dat ze aan het incident een “gebarsten schedel en 15 hechtingen” heeft overgehouden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More