Eerste twee IS-vrouwen terug naar België

Turkije zet twee ontsnapte IS-vrouwen op het vliegtuig naar Zaventem.

Het kan snel gaan, zo blijkt. De twee zussen Fatima en Rahma Benmezian zijn nog maar net kunnen ontsnappen uit een Syrische kamp, staken de Turkse grens over, lieten zich oppakken en landen straks in Zaventem. Na een interview met Vrankcx was het, met wat Vlaamse hulp, een fluitje van een cent voor IS-vrouwen om een gratis ticket naar België te versieren. 

We mogen de komende dagen nog meer verdwaalde ‘Belgen’ terug verwachten in ons land. Er zijn nog een aantal Syrië-gangers die werden geïnformeerd over de gratis ticket-dienst naar België en wachten op een aansluiting. Van de kinderen is er voorlopig geen sprake. Het waren nochtans de kinderen die ons moesten overhalen om deze uitgeweken terroristen uit menslievendheid terug te halen.

Op Zaventem wacht de dames een ontvangstcomité van het parket en zal de politie hen wellicht meteen voor een warm onderdak meenemen naar de gevangenis. Ze zijn reeds voor vijf jaar veroordeeld. Maar dat kan de pret niet bederven. Ten slotte weet iedereen met een schotelantenne op het terras dat de Belgische soep nooit zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More