Eerste misdrijf in de ruimte is een feit

Een job voor MIB.

Volgens de New York Times is NASA een onderzoek gestart naar het allereerste ruimtemisdrijf ooit. Vanuit het internationaal ruimtestation ISS zou astronaute Anne McClain zich op onrechtmatige wijze toegang hebben verschaft tot de bankrekening van haar ex-vrouw. Die laatste legde een klacht neer tegen de astronaute toen ze dat ontdekte, zowel bij de Federal Trade Commission als bij de algemene inspectie van NASA.

Hoewel er geen geld van de rekening gehaald is, wordt McClain wel beschuldigd van identiteitsfraude. De astronaute zelf beweert echter dat ze niets fout heeft gedaan en gewoon hun voormalige gemeenschappelijke rekening bekeken had met het wachtwoord dat ze daarvoor gekregen had. Ze wilde simpelweg nagaan of er nog voldoende geld op de rekening stond voor de opvoeding van hun zoon.

Dat ruikt naar een conflict om voogdij, een koud kunstje dus voor de Men in Black, die al voor hetere vuren gestaan hebben. Maar het verhaal zou wel eens spannend kunnen worden, want McClain is een bedreven astronaut en militair. Zo staat ze op de kandidatenlijst van astronauten die als eerste vrouw op de maan zullen landen en maakte ze al meer dan 800 gevechtsvluchten in de Irakoorlog. Dat zou dus wel eens een epische achtervolgingsscène kunnen opleveren in de film die zich nu al in ons hoofd afspeelt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More