Eerste autonome bus in Las Vegas knalt tegen truck (video)

Deze week werden in Las Vegas autonome bussen ingezet. Daar hoorde natuurlijk champagne bij. Maar het parelende druivensap was nog niet achterover gekapt, of het eerste schadegeval was een feit.

Autonoom rijden is de toekomst en zeker voor het openbaar vervoer is dit ideaal. Geen chauffeur meer die op een ontiegelijk vroeg uur uit zijn nest moet, om vervolgens acht uren aan een stuk hetzelfde rondje te gaan rijden in de stad. Maar ook: buschauffeurs botsen wel eens. Haal de chauffeur eruit en de bus blijft heel.

Of tenminste: zo dachten ze er in Las Vegas toch over. Sinds deze week rijden er autonome minibussen rond. Er passen acht passagiers in en ze bedienen drie haltes in het centrum van Las Vegas.

De minibussen waren nog geen uur zelfstandig aan het rondrijden, of er knalde er al eentje tegen een vrachtwagen. De chauffeur van die vrachtwagen moest echter wel voorrang geven aan de bus en zo is het ongeval eigenlijk nog steeds te wijten aan een menselijke fout. Maar het ongeval zorgde wel voor een demper op de feestvreugde op het stadhuis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More