Eenzame schakers opgelet: dit slimme schaakbord verzet zelf stukken (video)

Er bestaan websites genoeg waar je online kan schaken tegen de computer, maar het voelt toch niet aan zoals het hoort.

Het gevoel wanneer je iemand schaakmat zet is des te euforischer wanneer je daadwerkelijk een schaakstuk in je handen hebt. Helaas is er niet altijd iemand in de buurt die interesse heeft of het nodige geduld bezit om dit duizend jaren oude spel met je te spelen.

Dankzij het schaakbord Square Off kan je het nu opnemen tegen een tegenstander van het artificiële intelligentie niveau of tegen een speler uit een ander continent. Een schaakspel dat in verbinding staat met een smartphone-app. Verzet de speler in de app een schaakstuk, dan beweegt het fysieke schaakstuk mee.

Op het eerste zicht lijkt het net alsof je een geest hebt opgeroepen via een ouijabord, maar niets is minder waar. Dat wordt gedaan via een simpele methode: een robotarm met een magneet die onder het speelveld kan bewegen sleept de magnetische stukken van positie naar positie, waarbij het volgens de makers nog het lastigste was om dat zo te programmeren dat de andere stukken niet van hun plek afkwamen tijdens het verplaatsen.

Het Square Off schaakbord is te bestellen voor de forse prijs van 325 euro.  Helaas is er geen elektrisch stootmechanisme voorzien voor valsspelers.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More