Een verzameling stoute paashaasjes (foto’s)

Bimbambeieren, de paashaas legt ons eieren.

Is het niet vreemd dat we onze kinderen wijsmaken dat een gigantische haas/konijn eieren komt rondstrooien? Voor wie het nog ongeloofwaardiger wil maken, houdt op de klokken die terugkeren uit Rome en er in slagen om vanuit grote hoogte eieren te droppen zonder die te breken. Je krijgt het dan ook alleen verkocht aan de allerkleinsten. Al zijn we daar het afgelopen jaar aan beginnen twijfelen? Wat ze ons sinds de uitbraak van de pandemie hebben weten wijs te maken, dan is haas en klok een vanzelfsprekendheid.

Nu goed de paashaas zou zijn overgewaaid vanuit Duitsland. In Engeland en de VS hebben mensen het over ‘Easter‘ als ze het over Pasen hebben. In Duitsland spreken ze van ‘Ostern‘. Beide termen zouden volgens sommigen weer terug te leiden zijn naar die Duitse godin: Ostara. In Vlaanderen hebben we het over ‘Pasen‘: een term die afkomstig is van het Joodse Pascha-feest. Al zingen we nog wel van Beieren met onze “Bimbanbeieren”.

Heel anders dan Sinterklaas en Zwarte Piet, zijn er geen opstootjes. Een haas wekt blijkbaar bij niemand enige wrevel op. In tegendeel, sommigen inspireert het tot tot stoute dingen.

1

Image 1 of 15

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More