Een unieke Bentley met een bijzonder verhaal (foto’s)

In 1939 werd de vierwieler compleet vernield door Duitse bommen, maar omdat Bentley dit jaar 100 werd, werd dit unieke exemplaar weer helemaal in ere hersteld.

In 1939 was er welgeteld één Bentley Corniche. Die werd in Frankrijk grondig getest, maar tijdens één van die proefritten ging het grondig mis en eindigde de Corniche in kreukels.

Vervolgens werden chassis en carrosserie van elkaar gescheiden. Het chassis ging naar Engeland om hersteld te worden, de carrosserie zou in Frankrijk onder handen genomen worden.

Toen barstte echter de Tweede Wereldoorlog los. De Duitsers besloten een lading bommen boven Dieppe – de kuststad waar de carrosserie zich op dat moment bevond – te lossen, waardoor die compleet vernield werd.

Omdat ze het chassis toch nog hadden, en omdat Bentley dit jaar honderd jaar bestaat, besloten ze om de Corniche weer helemaal te bouwen zoals hij in 1939 was. Dat deden ze aan de hand van tekeningen uit 1939.

1

Image 1 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More