Een topfavoriet koerst in de eerste plaats tegen zichzelf

“Elk nadeel heb zijn voordeel.”

 Het lijkt erop dat Wout van Aert winst casht uit zijn tegenslagen. Een jaar geleden was van Aert nog een hoopje ellende na zijn crash in de tour. Hij viel in een tijdrit. En dat is precies wat hij ook vandaag deed: tijdrijden. Een race tegen de klok en tegen andere Belgen, of beter gezegd: het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Koksijde was het decor, het publiek zat voor de tv, het parcours was troosteloos – en dus coronaproof – afwezig.

Experten voorspelden dat zijn wederopstanding na zijn gruwelijke val groots zou zijn. Maar dan kwam er corona en werd de wederopstanding uitgesteld. Toch was de tweede tegenslag die van Aert naar een eenzame hoogte tilde. Uiteraard zit achter die wederopstanding de Kempense koppigheid er voor iets tussen. Ontsproten uit dat droge, schijnbaar onvruchtbaar Herentalse zand, zit daar een boom van een vent op de fiets. Zoveel jaren na Rik van Looy levert Herentals nog een keer een monument. Van Aert blijft de overwinningen opstapelen. Na Milaan San Remo, na de Strade Bianche, na winst in de openingsrit in de Dauphiné, is hier het BK-tijdrijden.

Op naar de Tour!

  1. Wout van Aert
  2. Victor Campenaerts
  3. Frederik Frison. 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More