Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Een tafeltje voor één? In Zweden doen ze dit zo

Martyna - 06-05-2020

De restaurants bij ons zitten nog in de knoop over hoe ze – eenmaal dat ze mogen openen – de regels van social distancing zullen respecteren. In Zweden hebben ze hier al iets op gevonden. Een tafeltje voor één, iemand?

Aangezien de maatregelen op het gebied van sociale afstand de norm zijn geworden, hebben restaurants zichzelf moeten heruitvinden op enkele creatieve manieren.

‘Bord för en’ is er één van. De nieuwe solo-eetervaring aangeboden door een stel in Zweden, middenin een veld in Ransäter. Het idee kregen Linda Karlsson en haar man Rasmus Persson toen ze hun ouders uit het raam hadden bediend. Via hun website omschrijven ze het als: ‘Een tafel. Een stoel. Midden in een Zweeds zomerveld. Bord för en is een solo-eetervaring, zonder ober of andere gasten. Gewoon jij en een driegangenmenu – geleverd in een met touw bediende mand.’

Het menu is gemaakt door voormalige professionele chef Persson. Het start met een heerlijk hapje van Zweedse aardappelpannenkoeken (Råraka) samen met een veganistische kaviaar. Het hoofdgerecht is een puree van wortelen en gember, met hazelnoot boter en maiskroketten. En de kers op de taart? Het dessert: blauwe bessen doorweekt in gin, ijs van karnemelk, geplette suiker en altviool bloemen. Dit allemaal geserveerd in een picknickmand die via een touw naar beneden wordt gebracht.

 

 

Horeca Zweden restaurant Corona maatregelen

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken