Een skireis is slechts één boete van 250 euro duurder geworden

Politie kan je niet tegenhouden als je met de auto naar het buitenland gaat.

Sinds 27 januari zijn buitenlandse vakanties verboden voor iedereen die in België woont, maar wanneer de politie je doet stoppen aan de grens, kunnen ze niet meer doen dan je een boete geven. De skilatten blijven gewoon op het dak. Meneer de agent mag je streng aankijken, je de les lezen, een boete geven en je daarna een goede reis wensen, want meer armslag heeft hij niet.

Wie op skireis gaat, leeft doorgaans niet van een OCMW-uitkering. 250 extra voor het vakantiebudget is dan ook peanuts. Als je bedenkt dat er weinig te ‘après-skiën’ valt, dan wordt de reis zelfs niet eens duurder dan andere jaren.

De krant ‘Het Laatste Nieuws’ kwam in het bezit van een document dat de federale politie verstuurde naar de provinciale afdelingen. Daarin wordt aan de controlerende agenten het volgende meegedeeld: “Als je iemand betrapt die een niet-essentiële reis wil maken, heeft die persoon twee opties. Of hij besluit zich alsnog aan de regels te houden en maakt rechtsomkeer. Of hij volhardt in de boosheid en zet z’n reis verder. “Indien ze toch willen vertrekken: PV (maar toch laten vertrekken)”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More