Een sigaar in de ruimte?

De sigaar van de goden nadert de aarde.

Astronomen melden dat een mysterieus ruimteobject op onze aarde afstormt met een snelheid van 160.000 kilomter per uur. Op 7 december zou de sigaar, zoals 2L/Borisov wordt genoemd, onze aarde rakelings passeren. Dat rakelings moeten we met een korrel heelal-zout nemen, want de sigaar bevindt zich dan op ‘slechts’ 3 miljoen kilometer van ons. Maar: wel zichtbaar aan onze zuidelijke hemel.

Dit is de tweede keer dat een voorwerp in de vorm van en sigaar onze planeet aandoet. In 2017 ontdekte men in Hawaï een soortgelijk voorwerp in de nachtelijke lucht. De sigaar kreeg toen de Hawaiiaanse naam Oumouama en was 400 meter lang met een middellijn van 150 meter. Ze konden achterhalen dat Oumouama  een verdwaalde rots was uit het sterrenbeeld Lier. Het feit dat er nu weer een soortgelijk object wordt gespot, doet vermoeden dat er nog meer sigaren in de ruimte ronddwalen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More