Een paleis als gevangenis

Emir sluit al zijn vrouwen op.

De Emir van Dubai komt in opspraak wegens zijn brutaliteit tegen vrouwen. Een prins op het witte paard kan je hem niet echt noemen. Hij heeft alle vrouwen van zijn familie virtueel laten isoleren. Niemand krijgt nog een gsm, de deuren van de paleizen gaan  op slot en overal hangen camera’s .

Vorig jaar nog probeerde zijn dochter, prinses Lafita, het barbaars regime te ontvluchten, maar de Emir zette meteen drie oorlogsschepen, een handvol spionagevliegtuigen en tien helikopters met zwaar bewapende militairen in. Ze was snel weer thuis.

Voor deze schending van het internationaal recht hangt Rashid Al Maktoum, zo heet de Emir overigens ,  een rechtszaak boven het hoofd.

Achter de deuren van het paleis moeten de vrouwen naar verluidt onmenselijk barbaarse methodes ondergaan. . “Alsof ze nog in de middeleeuwen leven”, aldus de zeekapitein die Lafita hielp bij haar vlucht. Hij werd daarvoor zwaar aangepakt door Emirs privélegertje.  Deze zomer heeft zijn vrouw prinses Haya haar koffers gepakt en ze vluchtte naar Europa.

De witte Emir heeft 23 kinderen. Eén van hen, prinses Mahra, was de enige die nog durfde protesteren. Daarvoor mocht niet alleen zij, maar meteen heel haar familie zwaar boeten. De  Emir liet alle dochters in afzondering  sturen om te vermijden dat zij het ‘slechte voorbeeld’ zouden volgen.

Sindsdien noemt Papa Rashid zijn dochter een ‘heks’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More