Een nacht niet thuis slapen levert op

Het leger wil uithuizige militairen compenseren.

De legervakbonden hebben hun veldslag met de legertop gewonnen. Militairen die op buitenlandse missie zijn of op straat patrouilleren, krijgen per dag 2 uur compensatie. Of ze die uitbetaald willen krijgen of opsparen, is volledig aan hen. Wie spaart kan op die manier een jaartje vroeger met pensioen.

Militairen kregen al een aantal premies als ze maanden van huis zijn, nu komt daar deze compensatie bovenop. Het is bedoeling dat men de ‘ongemakken’ van een militair die niet thuis kan slapen compenseert. Dat geldt niet alleen voor buitenlandse missies, maar ook beveiligingsopdrachten in eigen land. De soldaat die we op straat tegenkwamen bij de anti-terreurmaatregelen, bivakkeerde daarvoor vaak wekenlang in legerkazernes. Daar was moeder de vrouw niet zo gelukkig mee natuurlijk. Zonder haar soldaat moet ze zelf naar de kinderopvang bijvoorbeeld, en dat kost geld.   De vraag is of dat niet de aard van het beestje is. Wie tekent bij het leger, weet dat dat geen ambtenarenjob van 9 tot 5 is.

Hoe dan ook, bij het leger hoopt men dat dit extraatje een job bij defensie aantrekkelijker maakt voor nieuwkomers en het ervaren militairen ervan weerhoudt het leger te verlaten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More