Eén minuut na middernacht op straat met oudjaar: 250 euro boete

SONY DSC

“We zullen onverbiddelijk zijn.”

Met Oud en Nieuw zal ons land de vergelijking met het Oost-Duitsland van voor de val van de muur kunnen doorstaan. Er komen anonieme controles en je kan en mag lekker je buren verklikken. Marc Van Ranst – die wel oren heeft naar het communistische ideaal – noemde de situatie met Kerstmis “het beste kerstcadeau dat we onszelf konden geven.” Ons land was die avond op sterven na dood.

Wetenschappers, politie en politiek zijn bevreesd voor een losbandig Oud en Nieuw en zenden daarom nu harde signalen uit om het nakende Sodom en Gomorra de kop in te drukken. “Eén minuut na middernacht? Spijtig, maar da’s te laat. We zullen onverbiddelijk zijn. Elke overtreding wordt een proces-verbaal én een minnelijke schikking van 250 euro. Of meer natuurlijk, als het om échte lockdownfeesten gaat.” Dirk Van Nuffel, korpschef in Brugge, meldt aan ‘HLN’ dat er ook politie in burger de baan op zal gaan. “Dat is geen geheim: er zullen ook anonieme controles zijn.”

Gelukkig, nu we weten dat het geen geheim is dat er een geheim is, zijn we gerustgesteld. Als kers op de taart voegt Korpschef Dirk er bovendien aan toe dat “als de buren ons inbreuken tippen, er een ploeg ter plaatse zal gaan.”

En dus geven wij deze goed raad: “Soigneer je buren voor de late uren.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More