Een magneet van 15 cm in de maag van een Thaise jongen

Dokters weten niet wat ze zien.

In een hospitaal van het Thaise Khon Kaen werd een jongen van zes binnen gebracht die last had van buikpijn. De jongen vertelde dat de pijn het ergst als hij voorover boog. De dokters besloten om een scan te nemen en wisten niet wat ze zagen. In de maag van de jongen bevond zich een lang smal voorwerp van wel 15 centimeter lang.

De vader van de jongen herkende het meteen als magneten die hij een paar dagen eerder cadeau had gedaan. De jongen had zes van die staafjes ingeslikt en die hadden zich in zijn maag aan mekaar vast gezet.

Je kan je afvragen waarom je een jongen van zes magneten geeft en je kan je ook afvragen waarom het kereltje zes keer na mekaar een staafje inslikte. Het spul werd operatief verwijderd.

Het zusje van de jongen vertelde later dat ze had gezien dat haar boer die dingen inslikte, maar ze had er niks over durven zeggen. Dokters zien wel vaker dat jonge kinderen speelgoed inslikken en waarschuwen ouders om voorzichtig te zijn met klein speelgoed. Kinderen hebben de neiging om te ‘kijken’ met hun mond. De jongen en zijn magneetjes kwam er goed vanaf, maar het had veel erger kunnen zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More