Een ladder naar de hemel, een spiegel van het leven (video)

Een ode aan de vergankelijkheid.

‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin haalde nergens de top tien in de eindejaarlijstjes. Het enige nummer met ballen dat het wel haalde was ‘Child In Time’ van Deep Purple, je weet wel dat nummer dat alleen maar met Oud en Nieuw van onder het stof wordt gehaald.

Maar – dachten wij – mogen we ‘Stairway to Heaven’ toch nog een keertje tippen als absolute song der songs. Omdat het ons de spiegel van de vergankelijk voorhoudt. Dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je de tributeversie van 2019 naast het origineel legt. Niet alleen omdat het de genialiteit van Led Zeppelin blootlegt, maar ook omdat je ziet wat de tijd met een mens aanricht.

De tranen van Jimmy Page die naar zijn eigen nummer zit te kijken, vertellen meer dan duizend woorden. Waarom vraag je je af. Waarom? We durven het antwoord niet uit te spreken. Hoeft ook niet. Het is het verhaal van ouder worden, vergankelijkheid, schoonheid en troost.

Carpe Diem.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More