Een hobbykamer voor mannen: dit mag niet ontbreken

Sorry vrouwen, maar in een mancave zijn jullie niet welkom. Ook als man heb je immers het recht om een eigen plaatsje in huis te claimen. Extra privacy, ontsnappen aan de dagelijkse realiteit of gewoon kunnen ontspannen met een stel vrienden: een mancave is vaker wel dan niet de ideale oplossing. Voorwaarde is wel dat de mancave übermannelijk oogt en alle Spartaanse snufjes in huis heeft. Zin om een eigen mancave in te richten? Hier lees je wat echt niet mag ontbreken.

# 1. De café-ervaring: een toog, een stel krukken en een stoere kickertafel

Een ideale mancave doet altijd een beetje denken aan het café uit onze studententijd. En dan mag een toog niet ontbreken. Uiteraard hoef je niet echt een vat te plaatsen, maar een frigo en enkele drankjes moeten wel aanwezig zijn. Fan van whisky? Dan kan ook jouw collectie er een prominente rol innemen. Voorzie een stel krukken, de juiste (bier)glazen en misschien is er zelfs plaats voor een kickertafel of een dartbord? Meer ruimte beschikbaar? Een biljarttafel of een authentieke pokertafel is des te leuker!

# 2. Breng jouw passie tot uiting

Niet voor niets raden we whiskyfans aan om hun whiskycollectie duidelijk naar voren te brengen. Ook voor andere passies is dit het geval. Gepassioneerd door wagens? Hang nummerplaten op en maak barkrukken met autobanden. Houd je van jagen? Verwelkom jouw jachttrofeeën. Motorhelmen, surfboards of foto’s van jouw grootste visvangsten: in jouw mancave mag het wél prominent aanwezig zijn. Durf er dan ook mee te pronken.

# 3. Gadgets mogen nooit ontbreken

Soms zegt men wel eens dat het enige verschil tussen mannen en jongens de prijs van hun speeltjes is. Hier schuilt natuurlijk een vorm van waarheid in. In een mancave mogen een flatscreen, een PS4, een home-cinemasysteem en een platenspeler bijvoorbeeld niet ontbreken. Maar breng die gadgets gerust ook naar een ander niveau. Waarom haal je bijvoorbeeld geen jukebox in huis, of wat dacht je van een echte authentieke arcade-kast?

# 4. Stoer meubilair

In een ideale mancave is het uiteraard ook comfortabel vertoeven. Omdat mannen graag de nodige persoonlijke ruimte krijgen, zijn eenpersoonszetels aangewezen. Lederen zetels zijn extra masculien. Zorg er wel voor dat ze viriliteit uitstralen. Zo zijn er bijvoorbeeld bioscoopzetels waar je ook jouw biertje in kwijt kan. Moet er ook al eens een vriend blijven crashen? Kies dan toch voor een grotere bank of hang een hangmat op. Benieuwd hoe je dit in jouw mancave kan verwerken? Ga dan online op zoek naar inspiratie. Dit vind je bij Kwantum bijvoorbeeld, maar ook bij ons vind je een aantal inspirerende foto’s.

# 5. Breng de buitenwereld naar binnen

Een echte mancave straalt passie en vuur uit. Dit laatste soms letterlijk. Een open haard of een elektrische variant ervan maakt een mancave extra krachtig. Ideaal voor wie na enkele drankjes graag wegdroomt in de oneindige vlammen. Vergeet tot slot ook niet om de buitenwereld naar binnen te brengen door enkele levendige planten in jouw mancave te plaatsen. Kies uiteraard niet voor tulpen of rozen, maar voor grote groene planten. Denk bijvoorbeeld aan een gigantische cactus, varens of een breedgeschouderde gatenplant. Uiteraard mag een baardagame of een wurgslang ook aanwezig zijn, maar weet wel dat je er het onderhoud dan ook zelf bij dient te nemen. Een (kuis)vrouw is in een mancave immers niet welkom.

(Geschreven door Danny)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More