Een (heel) boos briefje aan actrice Jennifer Heylen

Actrice Jennifer Heylen springt van een brug van zodra ze een grijs schaamhaar ontdekt. Ze heeft het echt gezegd in een interview met De Morgen. Het is dus niet zo dat de uitspraak niet klopt of vervormd werd.

Heylen is geboren in 1991 en is dus net geen dertig jaar. Zou ze – zoals sommige vrouwen – haar vagina bestuderen met een spiegeltje? Op zoek naar dat eerste grijze haartje?

Sommige vrouwen trekken grijze haren uit. Een grijs haartje in de wenkbrauwen? Dat mag niet. Een pincet is dan snel gevonden. Heylen is dus niet van plan om dat eerste grijze haartje rond of boven de vagina uit te trekken. Neen, het wordt onmiddellijk zelfdoding. Wanneer? Dat kan snel zijn. Sommige mensen verliezen snel haar, anderen worden grijs. Doorgaans is dat gelijkmatig: wat je ziet (of net niet) op het hoofd, is ook wat je rond het schaambeen kan zien.

Het gebeurt niet vaak dat ik boos word. Dat is hier wel gebeurd. De jongedame impliceert immers twee zaken. Eerst en vooral wil ze niet oud worden. Een grijs haar staat symbool voor de ouderdom. Voor aftakelen ook. Niet voor wijsheid zoals soms wel eens het geval is. In hoogstaande samenlevingen. Ze wil dus liever dood dan oud te worden.

Een tweede element is dat ze mensen met échte problemen – die aan zelfdoding denken -, beledigt. Worstelen met ouder worden, is geen probleem, maar een universeel kenmerk van de mens. Grow up, Jennifer. En bied je excuses maar aan al die mensen aan die het vandaag echt moeilijk hebben. Misschien heb je al eens gehoord van de coronacrisis en hoe die als een loden mantel op sommige jongeren drukt. En sommige mensen springen echt van een brug zoals we spijtig genoeg een paar dagen geleden konden lezen. De man had zijn dochtertje van 6 in zijn armen. 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More