Een getatoeëerd varken is kunst, een getatoeëerde kat is mishandeling

Een influencer is zwaar onder vuur te komen liggen omdat ze haar naaktkat liet tatoeëren en daar fier mee pronkte op Instagram. De Oekraïense Elena Ivanickaya was fier op de tekening van een gevleugelde Egyptische god die ze op haar naaktkat had laten aanbrengen. De reacties waren giftig toen ze ermee pronkte op sociale media. Ze deelde zelfs foto’s van het tatoeëren zelf, terwijl het dier verdoofd vastgehouden wordt.

Zelf is Elena, een fitnessliefhebber en influencer met 72.000 volgers, zich van geen kwaad bewust. “Het leven van deze kat (die een eigen Instagramaccount heeft) is beter dan dat van jullie”, reageerde ze op de kritiek. “Voor jullie is dit misschien hels, maar de kat voelt zich perfect. Er was zelfs een dierenarts bij toen de tattoo gezet werd, alles was onder controle.”

Tien jaar geleden was er een tentoonstelling van de Belgische plastische kunstenaar Wim Delvoye in Nice. Toen waren er in het plaatselijke museum voor moderne en hedendaagse kunst zeven getatoeëerde varkens van Delvoye te zien. De huid van de varkens werd later voor peperdure prijzen als kunst verkocht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More