Een deklat van 12 miljoen euro

Club Brugge overwintert niet in de Champions League.

“Het was bibberen tot het einde”, schrijft sportkrant ‘La Gazzetta dello Sport ‘en ze loven in één adem Vormer en de Ketelaere. Daarmee raken ze volgens Stepan Keygnaert in zijn opniestuk in ‘Het Laatste Nieuws’ de kern van het probleem Club. “Niet de lat lag in de weg van Club Brugge. Club Brúgge lag in de weg van Club Brugge”, schrijft hij. “Het is al een wonder dat Charles De Ketelaere vanuit dié scherpe hoek de lat kón raken.” Volgens scherpe oordeel van Keygnaert waren alleen Vormer, Vanaken en De Ketelaere op de internationale afspraak. Maar met drie spelers heb je geen ploeg van elf.

Volgens Clement scheelde het 5 centimeter. Dat is bijna 2 miljoen euro per centimeter. Volgens de ‘La Gazzetta dello Sport’ klopte het plan van Clement, maar werd hij genekt door individuele fouten. “Met een mannetje minder deed Club Brugge het in een 4-4-1 , met doelman Mignolet bijna op het middenveld. Maar de echte “man meer” was Ruud Vormer. Hij liep overal, strafte bij de 1-1 een fout van Reina af en leverde de assist voor de 2-2 van Vanaken. Een match van een echte kapitein”, aldus de krant. Daar hebben wij weinig aan toe te voegen.
Geen historische zege dus voor club, geen achtste finale en 12 miljoen euro armer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More