Eén Belg op zeven leent voor eindejaarscadeaus

Mensen kopen meer dan ze zich kunnen permitteren.

Volgens het creditmanagement-bedrijf Intrum heeft 19 procent van de Belgen niet genoeg geld om alle eindejaarscadeautjes te kopen. De sociale druk die de feestdagen met zich meebrengt, heeft tot gevolg dat 14 procent van de Belgen gaat lenen om dat wel te kunnen doen. Ouders willen het beste voor hun kinderen en gaan daarvoor te diep in hun portemonnee.

In december levert dat doorgaans geen problemen op, maar wat je nu uitgeeft met een creditkaart, moet in januari terugbetaald worden. Actievoerders allerhande gaan volgaarne de strijd aan tegen sociaal onrecht dat ver van hun bed is, maar zijn vaak blind voor de problemen in hun eigen straat. De cijfers van Intrum zijn verontrustend.

De feestdagen leggen de miserie bloot die de andere 11 maanden van het jaar dagdagelijkse realiteit zijn.

Van de ruim 1000 ondervraagden door Intrum zegt 52 procent dat de rekeningen sterker stijgen dan wat ze met hun inkomen aankunnen.

Toch wil  7 op de 10 van hen niet dat dat afstraalt op hun kinderen. Daarom gaat 77 procent van hen wel eens wat lenen voor de kids. Meestal gebeurt dat bij familie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More