Een avond van emoties in de Premier League darts

Titelverdediger Glen Durrant door onze Dancing Dimi ingepakt met 7-0.

Het was een spektakelavond op de Premier League darts. Het begon met het gênante verlies van titelverdediger Glen Durrant. Binnen de kortste keren stond het 7-0, een uitslag die op topniveau zelden of nooit voorkomt. Van den Bergh hoefde niet eens zijn beste spel boven te halen om de ex-wereldkampioen in de BDO met meer dan


Van den Bergh gaf na afloop een bescheiden interview zonder huppeldansje, het leek eerder een eerbetoon voor Durrant met wie hij een goede band heeft. “Het doet pijn om Glen op deze manier te zien spelen.” Het levert Van den Berg wel een voorlopig eerste plaats op in de stand en een duel straks met de flamboyante ex-PDC-wereldkampioen Peter Wright, je weet wel, de man met de kleurrijke hanenkam.

Maar er was nog meer spektakel gisterenavond. Jonny Clayton smeet namelijk een ninedarter – een perfecte leg in negen pijltjes – in zijn zege tegen De Sousa. Ninedarters zijn – live op televisie – een zeldzaamheid, al moet gezegd ze meer en meer voorkomen. Vroeger kon je je portemonnee ermee vullen, want er stonden hoge premiers tegenover soms zelfs hoger dan voor de eindzege in hetzelfde toernooi. Doordat er in de loop der jaren steeds vaker een 9-darter werd gegooid, werden die premies in recente jaren gaandeweg naar beneden bijgesteld. Eind 2019 stopte de PDC met deze premies.

Dit gezegd zijnde, neemt Clayton een voorafname op de eindzege. Los van de ninedarter stond hij behoorlijk geniaal te gooien. Maar – ook in darts – worden de prijzen aan de spreekwoordelijke meet gegeven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More