Een aandeel van blauw-zwart interessant? Enkel als aan die ene voorwaarde voldaan wordt…

Club Brugge NV, samen met haar dochterondernemingen (samen “Club Brugge” of de “Vennootschap”), kondigt vandaag haar intentie tot de lancering van een beursintroductie (“IPO”) aan met toelating tot de verhandeling van haar gewone aandelen op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels (het “aanbod”).

Het aanbod zal de verkoop van bestaande aandelen omvatten, zonder dat hierbij nieuwe aandelen worden uitgegeven. Helemaal zeker is dat nu nog niet.

De voorgenomen IPO zal naar verwachting de verkoop van een deel van de gewone aandelen van Club Brugge omvatten, aangehouden door Grizzly Sports NV, een vehikel waarvan Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke de belangrijke aandeelhouders zullen zijn en die samen, voorafgaand aan het Aanbod, 94,34% van de aandelen in hun bezit zullen hebben.

Het aanbod zal naar verwachting ter beschikking worden gesteld aan institutionele en particuliere beleggers in België, alsook aan institutionele beleggers in bepaalde andere rechtsgebieden. Het Aanbod zal naar verwachting in de nabije toekomst plaatsvinden, afhankelijk van de marktomstandigheden en onder voorbehoud van goedkeuring van het Prospectus door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (de “FSMA”) en andere relevante overwegingen.

Bij de afsluiting van het Aanbod blijft Grizzly Sports NV de grootste aandeelhouder van Club Brugge. Zodra het Prospectus wordt gepubliceerd, zullen er meer details over het Aanbod beschikbaar zijn.

Het aanbod is bedoeld om het profiel van Club Brugge als commercieel beheerd bedrijf in de voetbalsector te versterken, een nieuwe langdurige aandeelhoudersbasis voor Club Brugge te creëren, haar fans de mogelijkheid te bieden om rechtstreeks eigenaar te worden en liquiditeit te bieden aan Grizzly Sports NV.

Het aanbod zal Club Brugge een betere toegang geven tot de kapitaalmarkten, wat in de toekomst kan helpen om extra groei te financieren en om haar activiteiten en financiële positie verder te versterken. Het Aanbod zal Club Brugge ook in staat stellen om bestaande en toekomstige managers en kaderleden betere incentives te bieden.

Credit Suisse, J.P. Morgan en Berenberg treden op als Joint Global Coordinators voor het aanbod en als Joint Bookrunners naast Belfius Bank. Belfius Bank zal bovendien optreden als Retail Coordinator.

En dan de hamvraag: is het aandeel van Club interessant? Dat hangt af van de prijszetting. Als ze bij Club gulzig zijn en een hoge prijs zetten, dan blijft er weinig vlees aan het bot voor de belegger. Zijn ze bij blauw-zwart evenwel eerder genereus en zetten ze de prijs aan de lage kant van de zogeheten prijsvork, dan wordt het feest voor de belegger die intekent. In dat laatste geval zal het aandeel op de beurs een vreugdedansje maken. Over de lange termijn bekeken is er uiteraard geen zinvol antwoord mogelijk.
Meer details over de IPO hier.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More