Economische inspectie neemt mondmaskers in beslag omdat ze te goed zijn

Geniale inspectrice kan de kwaliteit van mondmaskers bepalen op zicht.

Op 23 maart bepaalde een ministerieel besluit dat het verboden was om chirurgische mondmaskers te verkopen als je geen apotheker bent. Vanaf 4 mei mogen echter ook supermarkten en andere winkels chirurgische maskers gaan verkopen. Vorige week verklaarde minister De Croo nog dat winkels een belangrijke rol zouden spelen bij de distributie van mondmaskers.

Met dat in het achterhoofd, wilde Marc Pairon zijn burgerplicht vervullen en bood hij – aan een normale democratische prijs – chirurgische maskers aan in zijn zaak (De Boeketmobiel)  in Aartselaar. Vorige week stapte er echter een ambtenaar van de Economische Inspectie de zaak binnen en nam 17.500 mondmaskers in beslag omdat het – naar het oordeel van de inspectrice – om chirurgische mondmaskers ging. Vreemd dat zo’n ambetantenaar dat zo op zicht vaststelt en de overheid vier dagen nodig heeft om erachter te komen. Ook 450 plexi-gelaatsmaskers werden opgeladen.

“Als ik maskers van lagere kwaliteit had verkocht, was er geen vuiltje aan de lucht geweest”, zegt Marc Pairon in Het Laatste Nieuws. “De overheid raadt ons aan om mondmaskers zelf in elkaar te knutselen of desnoods een sjaal rond ons hoofd te binden ter bescherming tegen het virus. Maar de overheid verbiedt mij om mensen te helpen en mondkapjes aan mijn klanten te verkopen.” Moest hij het boeltje verkocht hebben aan Monaco, was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Zoals we al eerder meldden, blijkt dat ons land sinds 15 maart nog 284 vergunningen afleverde voor de export van mondmaskers.

Vanaf 4 mei mag De Boeketmobiel  de maskers weer verkopen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More