Parket en Ecolo geven ‘gewone man’ dikke middelvinger

“Hier zakt mijn broek van af.”

Marc Van Ranst – die zijn broek nog aan had – noemt de taferelen in Gent, waar de jeugd massaal aan het feesten slaat, een middelvinger opsteken naar iedereen die de regels wel respecteert. En meteen maakt de viroloog er een strijdpunt van om de avondklok te handhaven. “Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft.”

Maar Ecolo-voorzitter Jean-Marc Nollet geeft Van Ranst meteen ongelijk. De avondklok belet de Waalse wereldverbeteraar niet om al wekenlang zich niet aan de maatregelen te houden en een koppel bij hem thuis uit te nodigen. Dat bekende hij aan de RTBF. Wanneer Jean-Marc wordt geconfronteerd met zijn fout, reageert hij als een kind dat op de vingers wordt getikt omdat het in de snoeppot zat te graaien. “Ik had beter gelogen”, zegt Nollet. Nee, hij had dat koppel niet moeten uitnodigen natuurlijk. De voorzitter van de Franstalige groenen zegt “dat de bubbel nodig was”, toen die in november vorig jaar werd ingevoerd “maar vandaag moeten we die durven te lossen en de sociale noden in rekening brengen”.

De reacties van de Waalse partijen zijn scherp. Magnette laat weten dat zijn broek er van afzakte. “Als een partijvoorzitter publiekelijk zegt dat hij de regels niet meer respecteert, hoe kan je dan van de burgers verwachten dat ze de regels respecteren?”

Ironisch genoeg riskeert Nollet geen vervolging omdat zijn verklaring volgens het parket te vaag is. Dat was bij Kamerlid Dries Van Langenhove bijvoorbeeld wel het geval. Daar had het parket foto’s van en konden ze dus een overtreding vaststellen. Sinds maart werden al 184.565 verdachten werden doorverwezen naar het parket voor inbreuken op de coronawetgeving. Die van Nollet zal daar niet aan worden toegevoegd. Hier worden dus twee middelvingers opgestoken naar ‘de gewone man’. Eén van Ecolo en één van het parket.

Wie kan het de studenten in Gent dan kwalijk nemen dat ze feestend een plein bezetten?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More