Ecolo is de zwarte Piet van de Sinterklaas-regering

Ecolo wil meer treinen en nieuwe treinstellen.

De nieuwe Vivaldi-regering profileert zich als een cadeau-kabinet. Als het aan Ecolo ligt, gaan stoute kindjes die vervuilen met een koolstoftaks in de zak en halen ze er daarna een onbetaalbaar openbaar vervoer weer uit.

De nieuwe minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil een trein om het half uur in elk station en meer treinen ’s avonds en tijdens de weekends. Niet alleen zomaar meer treinen, maar ook nieuwe treinstellen. Spoorspecialist Herman Welter en ex-NMBS-topman Etienne Schouppe noemen het plan onrealsitisch. “Wie gaat dat allemaal betalen?”, zegt Schoupe in ‘Het Nieuwsblad’. “Hoge ambities koesteren is goed, maar als de centen niet volgen, kun je de NMBS ook dood doen. Het moet financieel leefbaar zijn.”

Het stond in de sterren geschreven dat er moeilijkheden van komen als je een groene jongen minister van Mobiliteit maakt. Op het kabinet van de minister geeft zelfs men toe dat er nog geen concrete cijfers zijn over extra geld voor het spoor. Daar moet nog over worden onderhandeld. “De minister wil eerst een duidelijk doel stellen en pas dan zorgen voor de nodige investeringen. En meer reizigers aantrekken en meer goederen vervoeren, zal de NMBS ook helpen om haar plannen te realiseren,” klinkt het.

Wij hebben alvast uit goede bron vernomen dat Sinterklaas niet bestaat.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More