Echte oorzaak verspreiding coronavirus eindelijk bekend

Hou je vast aan de takken van de bomen, want deze had je allicht niet zien aankomen. En nee, ‘t is geen complottheorie.

In augustus 2018 werd een geval van varkenspest bekend in China. Acht maanden later waren er miljoenen varkens met de ziekte in China. Die beesten moesten natuurlijk worden afgemaakt.

Volgens Chinese autoriteiten werden ongeveer één miljoen beesten afgemaakt. Maar we weten inmiddels al wel dat Chinezen niet zo goed zijn met cijfers, en allicht is de schatting van onderzoekers, dat er zo’n 150 miljoen beesten werden afgemaakt, dichter bij de waarheid.

Het gevolg? Varkensvlees werd er stervensduur, en Zhan Modaal kon zich geen babi pangang met varkensvlees meer veroorloven.

Nu moet je bij de gemiddelde Chinees niet afkomen met een tuinburger of een vers geplukte braadworst: een vlezeke komt van een beestje en daarmee basta – schrijf dat maar op je vegetarische buik.

En dus moesten Chinezen op zoek naar ander vlees, zo zegt David Robertson, aan de Universiteit van Glasgow, die er een studie over deed. Zo kwam het dat een hongerige Chinees de verkeerde vleermuis in zijn molen stak daar in Wuhan, en de rest is geschiedenis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More