‘Dwars door de Middellandse Zee’

Reizen naar de bakermat onder de zon.

Als we niet mogen reizen, dan reizen we maar op tv. Eén start met een nieuw reisprogramma ‘Dwars door de Middellandse Zee’. Na ‘Rond de Noordzee’ en ‘Dwars door België’ vertrekt Arnout Hauben op een nieuwe, avontuurlijke tocht: ‘Dwars door de Middellandse Zee’. Hij reist van Gibraltar naar Jeruzalem, van west naar oost, langs bekende en minder bekende eilanden. Vanaf maandag 5 april gaat Arnout op Eén op zoek naar het verhaal van de mensen die in en met de Middellandse Zee leven. De reis zal ook te volgen zijn als podcast, waarin Arnout de luisteraar heel persoonlijk mee op reis neemt.

Op de rots van Gibraltar start het avontuur van Arnout, Philippe en Ruben. Ze steken de grens over naar La Línea, de eerste Spaanse stad op hun route. Per ferry verlaten ze het vasteland en trekken naar het feesteiland Ibiza. Daar gaan ze op zoek naar de grot van Es Culleram, een van de heiligste plaatsen aan de Middellandse Zee. Ook vandaag zijn er nog steeds mensen die erheen komen om er rituelen uit te voeren. Na een overnachting op Mallorca, vaart het drietal met een vissersboot naar Menorca. Daar komen ze terecht op een groots volksfeest.

Eén / 05 april, 20:35 – 21:30 : ‘Dwars door de Middellandse Zee’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More