Duurste whisky ter wereld heeft duizelingwekkend prijskaartje

Wij hier op de P-redactie krijgen maar niet genoeg van whisky.

Niet omdat we doorgewinterde alcoholisten zijn, maar er is iets met dit lekker goedje dat je smaakpapillen meteen katapulteert naar de zevende hemel. En geef nu toe, een glas whisky in de hand komt nu eenmaal een beetje verfijnder over dan een blikje Cara-pils.

Maar om een nipje te nemen van de volgende whisky, moet je echt een gat in je hand hebben. 5.133.000 euro – en neen, dat is geen typefout – moet je er voor over hebben om volgende godendrank in huis te halen. Isabella’s Islay is daarmee dan ook het allerduurste drank-product dat deze aardkloot ooit heeft gezien.

Voor zo’n prijs zou je denken dat de whisky afkomstig is uit het pisgaatje van Zeus zelf, maar je betaalt voornamelijk voor de verpakking. De fles bestaat namelijk uit maar liefst 8500 diamanten, 300 robijnen en twee staven witgoud, die allen een Engelse kristallen karaf bedekken.

De whisky zelf wordt geleverd door Luxury Beverage Company of the United Kingdom en dat is Very Old Single Malt Islay-whisky.

Voor de minder bedeelde stumperds onder ons, brengt hetzelfde bedrijf ook een ‘goedkopere’ versie op de markt. De Isabella Special Edition heb je al voor 612.000 euro. Dit is een kristallen fles, bekleed met witgoud en diamanten letters met de Very Old Single Malt Islay-whisky erin.

Bedragen om van te slikken!

 
 
 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More